Zwartwang zwartborst grijs

Duits: Schwarzbrust schwarzwange grau | Engels: Blackcheeked blackbreasted grey | Frans: Joue noir poitrine noir gris

Bij de zwartwang zwartborst grijs worden de tekeningen van de zwartborst en de zwartwang gecombineerd. Dus dit is een zwartwang met zwartborst tekening. Oogstreep ontbreekt maar als die aanwezig zou zijn is hij niet te zien door de zwarte wang. De bovendek staart tekening is net als bij de zwartborst grijs met in de lengte richting lopende dunne streepjes, die aan het eind een ovaal vormen en dan zwart van kleur is. De wangvlek is zwart en ideaal zou zijn uitvloeiend naar de bovenschedel en in de nek ( maar ik ben bang dat dit nog wel enkele jaren zal duren als het inderdaad mogelijk is ). De flank zou 50% zwart en 50% wit moeten zijn. De borst kleur moet 15mm zwart zijn met naar boven toe tot onder de snavel gepareld. Ook hier zijn de vleugelpennen en de dekveren omzoomd en wel zwart wit. Het rugdek is grijs maar dan donkerder als bij de zwartborst grijs.

Wat de wangvlek bij de man en de pop betreft het volgende. Het uitvloeien van de wangvlek bij de man aangaat zal dit moeilijk worden op een of ander manier houd de zwartborst en de zwartwang dit tegen, en omdat er maar weinig kwekers zijn die serieus met deze kleurslag bezig zijn zal dit ook nog wel even duren. De wangvlek kleur bij de pop moet ook zwart zijn maar ik heb ze op dit moment 19-05-2005 (ben er inmiddels in geslaagd een pop te kweken zie foto’s hier onder) nog niet gezien en ook nog niet gekweekt en ben toch al 3 jaar bezig met deze kleurslag, maar heb nog steeds hoop want de eerste zwartwang poppen van de normaal serie hadden eerst ook zowat geen oogstrepen.

Zwartwang zwartborst mannen

De twee foto’s van de man hier onder, tot nu toe de beste met het zwart bezit en dan vooral de voorkant van de vogel, zoals bijvoorbeeld de borst en wang kleur, en het tegen strijdige bij deze vogel is dat de flank maar weinig zwart laat zien.

En hier zie je duidelijk het verschil van twee soorten zwartwang zwartborsten. Links zie je de Zwartwang zwartborst die het bekendst is, en rechts zie je een variant hier op.
En ik denk dat je gaat selecteren hier op dat er bijvoorbeeld ook een Witwang zwartborst te kweken is.

Foto a. en b. laten zwartborst zwartwang mannen zien die al een klein beetje wang uitvloeiing hebben.

 
Hier dan een foto van mijn eerste Zwartwang zwartborst grijze pop. Dit zijn twee foto’s van dezelfde vogel.

 
Hier onder een koppeltje zwartwang man x zwartborst grijs (is eigenlijk een Zwartwang zwartborst grijze pop) met drie jongen.

 
De zwartborst zwartwang grijs combineert de eisen van de zwartborst grijs en de zwartwang grijs. Het is een combinatie die op meerdere punten nog niet aan het ideaalbeeld zal voldoen. Met name de wangvlek, deze zal bij de man al redelijk uitvloeien maar bij de pop zal dit nog minimaal zijn. Dit punt moet vooralsnog soepel beoordeeld worden.