Zwartborst Masker Grijs

Zwartborst masker grijs

Bij de zwartborst is het niet mogelijk om iedere keer zwartborst x zwartborst te kweken want dit gaat ten koste van het formaat maar heeft wel het voordeel dat de tekening steeds mooier en beter word. Dus je zult ook met split vogels moeten werken om het formaat in de zwartborst te houden. Dit telt eigenlijk voor elke kleur zwartborst.

Dit is ook een mooie en fraaie combinatie in de zwartborst de kunst is ook hier om de tekening kleur zo donker mogelijk te krijgen en te behouden omdat bij de maskergrijs dit ook al wat tegen valt zal dit bij de zwartborst masker grijs nog meer tegen vallen en het is eigenlijk nog moeilijker om een goede zwartborst masker grijs te kweken dan een bleekrug in de zwartborst serie je kunt hier al selecteren op de kleur van de ogen. Je kunt dan het beste de vogels aanhouden met de rode ogen die zijn vaker beter van kleur. Ook deze zwartborst masker grijs hoort een vleugel omzoming te hebben en dan wel oranjebruin wit van kleur bij de mannen en bij de poppen licht crème. Ook hier gebruik ik een warm bruine pop om de kleur van de zwartborst masker grijs te verbeteren van kleur.

Hier onder een fraaie zwartborst masker grijze pop, vind ik zelf. Alleen ben niet zo weg van deze bevedering die deze pop heeft, want dat vind ik namelijk te lang en zal daarom denk ik problemen geven met de bevruchting van de eitje. maar om te zien toch een mooi type zo.

Hier onder een foto om de wang uitvloeiing te laten zien bij een zwartborst masker grijze man, ook hier sluit de wangvlek al redelijk boven op de kop bij elkaar en dan vooral in de nek, en als je goed kijkt zie je hier ook al de vleugelomzoming die een zwartborst moet hebben. En deze vleugelomzoming gaat dan vaak samen met een goede uitvloeiing van de wang.

dsc_4383

Zwartborst masker grijs man

Wat ik hier wil laten zien is dat het wel mogelijk is dat er een duidelijke flank tekening op de zwartborst masker grijze mannen mogelijk is. Ik denk dat de wang kleur nog wel wat donkerder kan en de wang mag meer uitvloeien tot in de nek.

Hierboven twee foto’s van zwartborst masker grijze mannen. Foto 1 een wat oudere man van 2004 is mijn kweek man. Foto 2 daar zitten twee jonge zwartborst masker grijze mannen in de volière op kleur te komen.

Hier boven een Zwartborst masker grijze man van 2008.

Zwartborst masker grijs pop

Hier zie je twee zwartborst masker grijze poppen waarvan de voorste split is voor oranjeborst dan kun je gelijk zien dat er niet veel verschil zit tussen een niet split en een wel split voor oranjeborst bij de zwartborst masker grijze poppen.

Bij de zwartborst masker komt het nogal eens voor dat als basis een slecht gekleurde masker grijs is gebruikt. Vogels dus met een duidelijk bleke staarttekening en soms zelfs met een donkere kopkleur. Deze vogels bestraffen we in de rubrieken tekening en kleur. Ook bij deze zwartborst moet een lichte vleugeltekening aanwezig zijn. De roomkleur kan verder net zo goed zijn als bij de masker grijze. Indien de pop in plaats van een roomkleurige een witte flankkleur toont, moet dit soepel beoordeeld worden. Dit mag daarom zeker niet worden bestraft. Voor verdere keurtechnische aanwijzingen wordt verwezen naar de zwartborst grijs en de masker grijs omdat de kleur- en tekening eisen een combinatie zijn, van de eisen, van die beide kleurslagen.