Zwartborst Bleekrug Grijs

Dit moet de hoofdkleurslag worden van wat betreft de kweek in of vanaf 01-10-2019.

Waarom deze kleur ?  Kan ik geen antwoord op geven eigenlijk want ik vind elke zwartborst kleur wel mooi, en ik wilde eens wat ander dan normaal en dan me gaan consenteren op een kleur en dat is dan deze geworden.

        

Zwartborst bleekrug grijs is qua kleur en tekening een van de mooiste zwartborst combinaties en dan vooral de zwarte tekening bij de opgebleekte rugdek en de witte buikkleur. Bij deze kleurslag hoort ook een vleugelpennen en vleugeldek veren een omzoming te hebben en dan niet kastanjebruin wit maar oranjebruin wit bij de mannen en bij de poppen een crème omzoming. Maar om een goede zwartborst bleekrug te kweken is ietsje moeilijker dan de zwartborst grijs of bruin omdat de bleekrug ook de neiging heeft om niet alleen de lichaam kleur op te bleken maar de tekening heeft ook de neiging om op te bleken en dan vooral de wang en flank kleur en dat moet je zien te voorkomen.

Ik kweek zo de zwartborst bleekrug grijs, om formaat te verbeteren een bleekrug grijs pop. Een bruine pop die lekker warm bruin van kleur is voor de kleur van de wang en flank te verbeteren.

Zwartborst bleekrug grijze mannen

Hier rechts boven een mooi voorbeeld van een zwartborst bleekrug grijze man. Wat ik bedoel met een mooi voorbeeld dat is een mooie zwarte borst dat dan samen gaat met een oogstreep die er niet hoort te zitten en een wang die niet die niet uitvloeit en dan voor een bleekrug eigenlijk ook een te donker rugdek. Het model is wel goed alleen het lijkt net of het kopje er niet op hoort.

Links en recht zie twee redelijke tot goede zwartborst bleekrug grijze mannen, mooi uitvloeiende wangen en al een redelijke donker door gekleurde borst, de snavel streep is ook zo goed als weg. Hier onder dat zijn drie mannen met ook wel een redelijke door gekleurde borst tot onder de snavel, maar daar vind ik het oogstreepje storend aanwezig en het lijkt of deze vogels de vleugelomzoming missen.

Zwartborst bleekrug grijze poppen

Hier onder zie al redelijke tot goede zwartborst bleekrug grijze poppen, wat mij opvalt is dat je makkelijker zwartborst poppen kunt kweken dan mannen. Dat is ook vrij logisch want bij een man zit meer tekening als bij een pop natuurlijk en is dan ook veel meer op aan te merken.

De foto hier rechts onder laat een pop zien met een te klein kopje, ten miste dat lijkt zo want bekijk je de foto links dan valt dit best wel mee, wat ik probeer te zegen dat een foto waar de vogel het best tot zijn recht komt eigenlijk geplaatst moet worden.

csc_4585 csc_4579


Hier onder een zwartborst bleekrug grijze pop die in mijn ogen het ideaal beeld al goed benaderd

Hieronder zie je twee zwartborst bleekrug grijze mannen die dan duidelijk split zijn voor Oranjeborst. Deze mannen zou je bijvoorbeeld moeten koppelen tegen zuivere zwartborst bleekrug poppen en zo de oranje kleur in de borst terug te dwingen en dan proberen een borst te kweken waar zo min mogelijk oranje in zit.