Zwartborst Blackface Masker Grijs

Dit is en kan een hele mooi combinatie kleurslag zijn. Waarom dit is? Als alle kenmerken duidelijk aanwezig zijn dan is het een contrastrijke kleurslag, en dan heb ik het over de man. Die man heeft dan die mooi uitvloeiende wangen en een fraaie vleugelomzoming die licht oranjebruin/wit ook hier duidelijk aanwezig kan en moet zijn vind ik. De borst kleur moet ook hier zwart zijn die dan moet uitvloeien naar onderen toe tot tussen de poten. (dit zal echter niet mee vallen Het zwart tussen de wang en de snavel zal hier niet zo zwart zijn als de borst. De wang en flank kleur moet ook hier net zo als bij de masker grijzen zo diep mogelijk oranjebruin zijn van kleur. De flanktekening heeft ook hier de nijging om dicht te vloeien en dan naar oranje kleur toe, maar ook hier hoort de zwartborst tekening van 50 % oranjebruin met daar de witte tekening van de zwartborst.

Bij mij in het hok is de Zwartborst blackface masker grijs eigenlijk zomaar ontstaan voor dat ik het door had. Dus dat houdt in dat ik zonder dat ik er erg in had een Zwartborst blackface pop had aangekocht, en die zijn heel moeilijk te herkennen ben ik reeds achter gekomen.

De Zwartborst blackface masker grijze man hier onder zou de wang kleur donkerder moeten hebben, want er zit nogal verschil tussen de kleur van de wang en de flank. De flank mist hier ook nog de witte streepjes die voor 50% aanwezig moet zijn. De borst kleur zou ook best zwarter mogen en verder naar beneden moeten uitvloeien tot tussen de poten (zou ideaal zijn). De vleugelomzoming is hier ook niet duidelijk aanwezig.

Hier onder een nieuwere foto van een zwartborst blackface masker grijze man. Ook hier een opmerking dat de buik kleur donkerder (zwarter) kan en eigenlijk moet.

dsc_4379