Zwartborst Blackface Grijs

Duits;Schwarzbrust Schwarzbart Grau | Engels; Black breast Blackface Grey | Frans; Poitrine noir Blackface Gris

De zwartborst en de blackface mutatie samen kunnen samen een leuke zwartborst laten zien en met name de borst is nu wel helemaal zwart en de wangen vloeien ook nog volledig uit tot boven op de kop en in de nek waar ze boven op de kop in elkaar kunnen vloeien. De oogstreep valt hier niet op omdat tussen de wang en de snavel geheel zwart is. De borst kleur zit niet alleen tot onder de snavel maar zakt uit naar onderen tot tussen de poten en een gehele zwart onder lijf moet haalbaar zijn. De pop is vanaf onderkant snavel tot tussen de poten grijs zelfde kleur als normaal de borst is. Bij sommige zwartborst blackface is de flank helemaal donkerbruin zonder streepjes, ik vind dat dit niet mag en dat er geprobeerd moet worden om zwartborst blackface te kweken met een donkerbruine flank met duidelijke wit streepjes er op en dan 50% donkerbruin en 50% wit streepjes. En als je dan de vleugelomzoming bekijkt is dit het zelfde verhaal als de flank. Heb je een flank die alleen donkerbruin is dan heb je ook een vleugelomzoming die alleen bruin is. En ook dit vind ik niet goed ook hier moet een vleugelomzoming zitten met een buiten randje wit met een donkerbruine tekening. Ik ben van mening dat de donkerbruine flank samen gaat met een bruine vleugelomzoming, Dus hier moet op geselecteerd worden en dab de vogels aanhouden die wel wit in deze beide onderdelen laten zien.

Je zou hier ook eens vol x vol kunnen proberen dan heb je wel dat 25% niet levens vatbaar is en 25% zwartborsten maar 50% zwartborst blackface en ik denk dat dit vogels worden die steeds zwarter zullen zijn. Let wel op het formaat dit word dan ook steeds kleiner.

22-07-2012
Hier onder zie je een van mijn betere zwartborst blackface grijze mannen. Alleen mis ik hier nog de flank tekening want ook hier moet dat aanwezig zijn.

Wat je ook ziet bij deze man is dat er wat oranje doorschijnt onder de snavel in de borst tekening, je zou dan zegen deze is split voor oranjeborst maar ik kan dit nergens weer terug vinden in mijn stamboom van deze man. Misschien is het wel dat de wang hier naar onder uitvloeit in plaats van naar boven. Ik heb hier geen verklaring voor.


Zwartborst blackface grijze mannen

Zwartborst blackface grijze poppen

De snavelstreep loopt rond de bovensnavel door en zal van de bovensnavel naar de bovenkant van het oog lopen en zo de zwartborst blackface grijs een volledig zwart masker geven. De borst is vanaf de borststreep tot aan de ondersnavel zwart. Wanneer dit gepareld is, is er sprake van een tekeningsfout. Onder de uitvloeiende zwarte borst, bij de man, gaat de kleur geleidelijk over in het lichtgrijs van het onderlichaam. Bij de ideale zwartborst blackface grijs zal deze overgang zeer geleidelijk zijn. De lengtetekening in de flank heeft de neiging niet geheel scherp te zijn. dit is echter wel een vereiste. Verder moet gelet worden op de specifieke zwartborst staarttekening. De kastanjebruine omzoming op vleugelpennen en vleugeldekveren zal door de blackface factor de neiging hebben uit te vloeien, waardoor van de witte omzoming weinig meer overblijft. Op dit punt moet vooralsnog soepel worden beoordeeld. Bij de pop moet de borstkleur zeer egaal uitlopen, zowel tot de ondersnavel als tot de onderbuik moet dit grijs zijn.