Zwartborst Blackface Bleekrug Grijs

De Zwartborst blackface bleekrug grijs is ook een mooie combinatie om te zien en contrastrijk van kleur. Kijk maar naar de oranjebruine kleur van de wang die moet uitvloeien tot over de kop tot deze bij elkaar komt. Ook hier kan de kop nek scheiding dat een kenmerk is van de bleekrug, duidelijk aanwezig zijn. Zelfs de vleugelomzoming oranjebruin/wit moet hier aanwezig zijn. Ook hier zie je vaak ook alleen maar het oranjebruin zonder het witte buiten randje. Het ideaalste is dat ook hier de borst kleur zwart begint onder de snavel en dan naar beneden uitvloeit tot tussen de poten of verder.

Hier onder een Zwartborst blackface bleekrug man die een mooi doorgekleurde buik heeft en je ziet ook dat de wangvlek door vloeit naar boven het kopje maar ook voor de borst langs dit geeft vaak aan dat het een split oranjeborst is.

Op de die foto’s hier onder zie je twee verschillende mannen. Als je de eerste man neemt die naar links kijkt dan is dit een zuivere Zwartborst blackface en de twee andere mannen zouden dan split oranjeborst kunnen zijn. Je ziet ook dat de split oranjeborst ook de kleur zachter maakt en mij meer aan spreekt.