TK (tafelkeuring) Regio Drenthe

TK (tafelkeuring) Regio Drenthe

Ben begonnen met deze kop op dit stukje bericht, en waarom ?

Zal het proberen uit te leggen het is nu Regio show Drenthe.  en het is ooit begonnen met de naam tafelkeuring (TK) dit hield in dat je achter de keurmeester kon gaan staan en dan dingen te kunnen vragen over hoe en wat en wat verder. Na jaren is er een  soort van wedstrijd geworden, en hebben de keurmeesters haast geen tijd om tekst en uitleg te geven. Omdat er steeds meer zebravinken mee gaan doen en dus meer liefhebbers en keurmeesters nodig zijn. En geen tijd meer is voor uitleg van hoe en waarom deze vogel bv niet goed is of wel goed is.

Maar ondanks dat is het altijd wel een mooie dag (ook al duur hij soms wel te lang) je ziet sommige liefhebbers die steed nerveuzer  worden als hun vogels op de tafel komen om te worden gekeurd en als het op het aanwijzen aan komt wie er dan de hoogste punten moet hebben willen sommigen nogal eens een opmerking plaatsen van maar de kleur is niet goed of het formaat deugt niet of er zit een veertje niet goed.

Maar goed ik speel dan ook wel eens mee en dan valt het achteraf mee of tegen of je bent het er helemaal niet mee eens. Nu doe ik al heel wat jaartjes mee en vind het eigenlijk allemaal wel goed want, je kunt boos worden of het er niet eens zijn het wordt niet anders.

Nu heb ik dit jaar ook mee gedaan op de regio show Drenthe met 7 tal zebravinkjes en eigenlijk met 3 teveel. Van 4 wist ik wat ze ongeveer konden gaan halen wat de punten betreft.

Maar over het algemeen viel het me tegen omdat ik niet heb kunnen kweken van wat ik had verwacht puur door dat er geen jongen uit de koppelingen kwamen van wat ik had verwacht. (dus aankomend seizoen beter hoop ik)