Roodkopamadines
Er mag niks van de foto’s gebruikt worden voor ander doeleinden zonder te vragen, er rust Copyright op de foto’s
Ja en nu de Roodkopamadine das ook een mooie vogel om te zien en ook een vogel met een gebruiksaanwijzing (eigen wil)
Er is toch ook wel een voordeel te melden over deze vogels ook al is het alleen maar dat de man en de pop goed van elkaar zijn te onderscheiden, en wel door dat de man een rode kop heeft en de pop niet die heeft min of meer een rode waas boven op haar kop.
Qua broeden zijn het net zulke eigenaardige vogels als de bandvink, wat betreft het broeden en jongen groot brengen. Het is een wat fors aandoende vogel en een lieve vogel om te houden. De Roodkopamadine kun je ook houden in een volière maar zijn brutale vogels en willen overal controle uitvoeren in andere vogels zijn nestkastjes, dus kun je ze beter gaan kweken in een broedkooi. Stel je hebt er jongen bij zou je de eerste twee weken extra kunnen voeren met pinkys (kleine maden) en buffelo wormpjes, hier niet te veel van want dan worden de ouder weer te druk en willen dan weer opnieuw beginnen met een nieuw nest en dat is niet de bedoeling vind ik eerst de jongen groot brengen.
Nog een vermelding wil je ze toch in een volière gaan houden dan liever niet met bandvinken in verband met bastard kweek en dit vind ik niet raadzaam.
Verder zijn ook hier al mutatie te vermelden ook al zijn die zeldzaam, zoals de oranjekop zijn nog wel te vinden in Nederland maar de rest zoals de grijze en de bruine (dan heb ik het over de lichaamskleur) zijn zo goed als niet te vinden hier in Nederland. Maar wat er nog niet is kan nog komen hoop ik.
Hier onder drie foto’s de eerste van twee mannen de tweede met een man de derde foto een pop, je kunt duidelijk het verschil zien tussen man en pop.
Kijk hier onder nog drie foto’s van war Roodkopamadine mannen.