Pastel Zwartborst Grijs

Pastel zwartborst grijs.

 

De Pastel zwartborst grijs is best wel een moeilijke kleurslag om goed te kweken qua kleur, want er komen nogal wat kleur variatie voorbij als je hier mee bezig bent.

En qua vererving weer niet want koppel je nu een pastel zwartborst man of pop tegen een zwartborst er komen dan theoretisch  50% van beide weer terug zowel mannen als poppen.

 Hier naast een al wat betere Pastel zwartborst grijze man vind ik zelf

 

Hier onder een kop van een pastel zwartborst  grijze man, om eens wat beter te bekijken. Ten eerste de snavel streep is hier duidelijk aanwezig en dit is juist goed, kijk je naar de borst die loopt eigenlijk prima door naar de onderkant snavel en dan gepareld. Het gekke aan de wang is dat je de oogstreep nog ziet, maar deze zit niet op de juiste plaats. Als je een oogstreep bij de grijze of bruin bekijkt zit deze onder het oog en dat is hier niet het geval. Deze zit waar de wang begint dus is het geen wangstreep maar het begin van de wang.

 

Hieronder een pastel zwartborst grijze man waarvan de borst eigenlijk vlekkerig is ook dit valt tegen om dit mooi egaal te krijgen net als de andere onderdelen zoals het rugdek en vleugeldek. De kleur ja is denk ik nog te donker. En de snavel op deze foto lijkt ook veel te groot in verhouding met het kopje van deze vogel.

csc_4564    csc_4565  

 

Hier onder ook nog enkele foto’s  van de pastel zwartborst grijs.

Dit is mijn eerste Pastel zwartborst grijze man. Je ziet nog een oogstreepje wat er niet mag zitten, en de wangvlek mag ook wel meer uitvloeien.

Hier boven twee foto’s van een pastel zwartborst grijze man kweek 2008

En hieronder een van mijn eerste pastel zwartborst grijze poppen. Deze pop staat wat ongelukkig op de foto want het is net dat de kop niet op het vogeltje past lijkt namelijk veel te groot.