Oranjeborst Zwartborst Grijs

Duits: Orangebrust schwarzbrust grau | Engels: Orange breast blackbreast grey | Frans: Poitrine orange poitrinenoir gris

In deze combinatie komen drie kleurslagen bij elkaar Oranjeborst, Zwartborst en Grijs deze 3 bij elkaar maken Eén van de mooiste Zwartborst zebravinken. De ideale Oranjeborst Zwartborst Grijs zou als volgt uit moeten zien :

De snavelstreep, wang, de borst en de bovendek staartveren moeten diep oranjebruin zijn De flanken en de vleugelomzoming kastanjebruin, en in de flank de verdeling 50% wit en 50% kastanjebruin, de vleugelomzoming zou dan een wit randje moeten hebben Bij de buik van de man is er een tekening patroon bij gekomen, vanaf de borststreep tot tussen de poten ( dit zou ideaal zijn ) moet een duidelijk kastanjebruin streeptekening zichtbaar zijn ook aan de onderkant van de staart moet een in de lengte kastanjebruin tekening aanwezig zijn.

Bij de Oranjeborst Zwartborst grijze pop is ook een flanktekening te zien en dan wel crème kleurige streeptekening op een lichtgrijze achtergrond. De borstkleur moet licht grijs zijn. De vleugeldekverven heeft bij de pop ook een crème kleurige omzoming

Ook bij deze kleurslag letten op het formaat ook hier moet je split vogels gebruiken, dan gaat mijn voorkeur uit naar een warm bruine pop of een grijze die te bruin van kleur is met het oog op de phaeomelanine ook bruikbaar.

Oranjeborst zwartborst grijs mannen
010 OBZBG man 022 OBZBG man
017 OBZBG man 038 OBZBG man

Oranjeborst zwartborst grijs pop
105 OBZBG pop 119 OBZBG pop
128 OBZBG pop 101 OBZBG pop