Oranjeborst Zwartborst Blackface Grijs

Bij deze combinatie is het phaeomeline zeer duidelijk aanwezig en dan vooral duidelijk omdat dit een beetje onlogisch is omdat een grijze vogel is ( een eumelanine ) Bij deze Oranjeborst zwartborst blackface grijs is de borst kleur wel helemaal oranje te krijgen en zelfs is een oranjekop mogelijk alleen de flank wil nog wel eens dicht vloeien zodat de tipse zwartborst streepjes haast niet meer te zien is. Ook wordt er een vleugelomzoming gevraagd bij deze kleurslag, en wel een kastanjebruin en dit is vaak zonder de wit rand, die zo mooi te zien is bij de oranjeborst zwartborst grijze. Ik vind zelf dat er een kastanjebruin/wit omzoming bij hoort. Zelf de staart tekening lijkt niet meer op een zwartborst tekening bij deze kleurslag komt er een uitvloeiende blokjes tekening voor de dag.

Zo hier boven dan mij beste Oranjeborst zwartborst blackface grijze man, hier heb ik er dit jaar 5 van gekweekt en wat mij bij deze vogels opviel was dat ze hele lange bevedering hadden en dat ze moeilijk in conditie te krijgen waren, en waren ze dan top dan was het moeilijk om ze een beetje heel te houden voor de show want tegen die tijd dat ze daar naar toe moesten was er wel weer een veertje weg in de borst of staart.

Hier onder twee foto’s van twee verschillende mannen

Hier onder nog een Oranjeborst zwartborst blackface grijze man van 2007 omdat ik in 2008 nog niet veel heb gekweekt.


25-01-2011

Hier naast een oranjeborst zwartborst blackface grijze pop, ook deze heeft een mooie vleugelomzoming voor een pop. Deze foto is gemaakt door Bart Houben.