Oranjeborst grijs

Met de Oranjeborst grijs wil (ben ) ik ook weer mee beginnen en dan graag zonder de zwartborst er in, ik weet dat dit heel moeilijk gaat worden om hier aan zuivere Oranjeborsten te komen. Waarom nu weer Zuivere Oranjeborsten ? Kan ik jullie door verwijzen naar de foto hier onder kwam ik nog tegen in mijn archief. Is wel een Geelsnavel Oranjeborst grijs maar ik vind het een mooie kleurslag.

                         

 

Duits: Orangebrust grau | Engels: Orange breast grey | Frans: Poitrine orange gris

De Oranjeborst grijs is eigenlijk de enige kleurslag waar ik toen veel geld voor betaald heb, om het in mijn hok te krijgen. Ik kocht toen een oranjeborst grijze man en een oranjeborst bruine pop, die eigenlijk geen zuiver vogels meer waren en overal split voor (kunnen) zijn, en dan vooral zwartborst. Ik heb hier toen goedgebruik van gemaakt en zette toen twee lijnen op 1 lijn om zuivere oranjeborsten te krijgen (wil zegen zonder zwartborst bloed er in) en een lijn met zwartborst bloed er in. Nu moet ik toe geven dat het kweken met zwartborst bloed er in beter en korter was dan de lijn zonder zwartborst bloed er in. Trouwen in de borst bij de oranjeborst grijze zal altijd wel een beetje zwart zichtbaar blijven wat eigenlijk ook het geval is bij de staart tekening bij de blokjes.

De Oranjeborst grijze is in de zuivere variant een mooie kleurslag om te zien. Je moet het eigenlijk zo zien dat je de grijze zebravink voor je hebt maar dan is de zwarte tekening veranderd in het oranjebruine kleur wat het zelfde is als de wang kleur.

DSC_3455

Hier boven een al goede Oranjeborst grijze man, maar met te veel dicht gevloeide verenveld tussen snavel en wang, hier moet goed opgelet worden dat dit niet mag.

Hier onder twee oranjeborst grijze mannen. Bij deze twee foto’s kun je mooi het verschil zien van de borst kleur bij de vogel links is het ideaal beeld al bereikt, bij de vogel rechts nog niet daar zit dus nog veel te veel zwarte tekening in de borst en de staart tekening vind ik ook nog niet goed die zou in mijn ogen ook oranjewit geblokt kunnen zijn,. Maar de oranjeborsten die op de shows en die te koop aangeboden worden zullen meer op de vogel rechts lijken dan op de vogel links.

001 OBG man 009 OBG man

Hier onder twee oranjeborst grijze poppen.
101 OBG pop 102 OBG pop