Oranjeborst bleekrug grijs

De Oranjeborst bleekrug grijs zul je tot nu toe nog weinig tegen komen op tentoonstellingen, dit om de eenvoudige reden dat ze nog weinig gekweekt worden. En als er een liefhebber is die hier aan begint haakt hij na 1 tot 2 jaar weer af om de eenvoudige reden dat het geweldig tegenvalt om een goede te kweken wat betreft de kleur van de borst. Want de borstkleur blijft altijd een restje zwart zichtbaar en is niet mooi egaal oranjebruin te krijgen net zo als de wangvlek die kleur.

Hier onder zie je 2 foto’s van dezelfde vogel, foto 1 gemaakt door mij zelf (even gouw) en dan foto 2 gemaakt door Pieter van den Hooven. Dit is de beste Oranjeborst bleekrug die ik tot nu toe heb gekweekt. En als je dan de foto van Pieter neemt kun je ook goed de kop nek scheiding zien die bij de bleekrug hoort.

Hier onder 2 foto’s van 2 verschillende mannen en kijk maar naar de borst er is altijd wel zwart te zien.

15-03-2009 – Hier onder zie je een oranjeborst bleekrug grijze man met al een hele goede borst kleur, jammer van dat kleine beetje zwart dat er dan nog zit. Ook zie je bij deze vogel een mooi duidelijke flanktekening en als je goed kijk zie je ook nog een oogstreep maar dan in de kleur van de wang.

En hier onder een oranjeborst bleekrug grijze pop, kijk naar de staart tekening en ook hier is weer een minimaal aan zwart te zien en dit zou eigenlijk ook licht oranjebruin/wit moeten zijn.

15-03-2009 – Hieronder mijn beste Oranjeborst bleekrug grijze pop. Kijk naar de staart tekening deze heeft zelf een lichte oranje geblokte staart tekening, de snavelstreep is zelf licht oranje en je ziet ook nog een iets van oogstreep, deze pop laat ook een flank tekening zien wat ik wel vind dat het zo hoort bij een oranjeborst pop.