Loodbekjes

Waarom Loodbekjes ? Omdat dit rustige en verdraagzaam tot verlegen vogeltjes zijn. Loodbekjes zijn verdraagzaam tegenover soortgenoten en andere vogels dus geschikt voor een volière. Er zijn geen uiterlijke kenmerken waarmee het geslacht van Loodbekjes kan worden bepaald, de zang van mannetje biedt het enige onderscheid, omdat de mannetjes zingen en de popjes niet, door wat meer ervaren kweker is er wel een onderscheid te zien wat man en pop zou kunnen zijn.

Ook zijn er al verschillende kleurmutaties gekweekt. En om dit te doen ben je haast verplicht om ze in een broedkooi te gaan kweken om het wat makkelijke te maken met de vererving en wat wel en geen familie van elkaar is, dit ben je na mijn mening wel nodig wil je diverse mutanten gaan kweken.Kies je om in een volière te gaan kweken dan zijn de Loodbekjes zeer verdraagzame vogels.

Loodbekjes zijn niet van druk zo levendige vogels zoals het Zilverbekje. De Loodbekjes eten een gewoon tropen mengeling wat zaad betreft ga je er mee broeden dan is wat ei voer geen overbodige luxe en ook grit of oestergrit is aan te raden.

Het kweken van Loodbekjes is vrij makkelijk zegen ze maar ook hier zit eigenlijk een gebruiksaanwijzing bij. Want als deze vogels het niet naar hun zin hebben gebeurd er ook niks en soms doen ze het in een broedkooi die wat donkerder is dan de rest. Maar als het nestje klaar is en er liggen eitjes in dan gaat het haast vanzelf zou ik zegen, de broed duurt 12 tot 13 dagen en met 7 a 8 dagen kun je ze gaan ringen met de ring maat 2.7 mm en met 21 dagen vliegen ze uit en met 35 dagen zijn de jongen zelfstandig en kunnen ze bij de ouders weg.

Standaardeisen

Open | Download : Gedomesticeerde Afrikaanse & Aziatische prachtvinken
Open | Download : Mutaties gedomesticeerde Afrikaanse & Aziatische prachtvinken

Grijze loodbekjes

Pastel loodbekjes