Zwartborst Isabel Bruin

Zwartborst isabel bruin is ook een leuke zwartborst maar meer ook niet vind ik, waarom ? Deze kleurslag spreekt mij alleen aan om zijn wang uitvloeiing en daarbij de oranjebruin/witte omzoming dus bij deze kleurslag is de man vaak mooier dan de pop. Bij de pop is vaak niet goed te zien of dit nou een zwartborst of een normale isabel. Het verschil tussen deze twee is vaak alleen te zien aan de staart tekening, en daar komt ook nog bij dat deze poppen ook nog vaak split zijn voor oranjeborst en dan zie je door het bos de bomen niet meer wat nou de zuivere kleurslag is.Ik denk dat deze zwartborst isabel alleen op zijn mooist is in de bruin serie.

Deze zwartborst isabel bruinen zijn op zijn mooist dat de wang van de man natuurlijk over de kop uitvloeit tot deze bij elkaar komt en dan moet de kleur zo diep mogelijk oranjebruin zijn op een crème kleurige lichaam en natuurlijk moet de vleugelomzoming ook oranjebruin/wit zijn.
Hier onder Zwartborst isabel bruin man. Waarvan na mijn idee de wang kleur best wat donkerder mag of zelfs moet zijn. De flank bevedering moet ook strakker zijn en lijkt hier bij deze man ook niet goed verdeeld qua kleur zoals ze graag 50% zien en moet zijn.

Hier onder Zwartborst isabel bruin pop. Deze pop is volgens mij al een hele goede vogel van kleur en formaat.