Zwartborst Blackface Bruin

Duits;Schwarzbrust Schwarzbart braun | Engels; Black breast Blackface fawn | Frans; Poitrine noir Blackface brun.

De zwartborst bruin en de blackface mutatie samen kunnen samen een leuke zwartborst laten zien en met name de borst is nu wel helemaal donker bruin en de wangen vloeien ook nog volledig uit tot boven op de kop en in de nek waar ze boven op de kop in elkaar kunnen vloeien. De oogstreep valt hier niet op omdat tussen de wang en de snavel geheel donker bruin is. De borst kleur zit niet alleen tot onder de snavel maar zakt uit naar onderen tot tussen de poten en een gehele donker bruin onder lijf moet haalbaar zijn. De pop is vanaf onderkant snavel tot tussen de poten grijs zelfde kleur als normaal de borst is. Bij sommige zwartborst blackface is de flank helemaal donkerbruin zonder streepjes, ik vind dat dit niet mag en dat er geprobeerd moet worden om zwartborst blackface te kweken met een donkerbruine flank met duidelijke wit streepjes er op en dan 50% donkerbruin en 50% wit streepjes. En als je dan de vleugelomzoming bekijkt is dit het zelfde verhaal als de flank. Heb je een flank die alleen donkerbruin is dan heb je ook een vleugelomzoming die alleen bruin is. En ook dit vind ik niet goed ook hier moet een vleugelomzoming zitten met een buiten randje wit met een donkerbruine tekening. Ik ben van mening dat de donkerbruine flank samen gaat met een bruine vleugelomzoming, Dus hier moet op geselecteerd worden en dab de vogels aanhouden die wel wit in deze beide onderdelen laten zien.

Je zou hier ook eens vol x vol kunnen proberen dan heb je wel dat 25% niet levens vatbaar is en 25% zwartborsten maar 50% zwartborst blackface en ik denk dat dit vogels worden die steeds zwarter zullen zijn. Let wel op het formaat dit word dan ook steeds kleiner.

Hier onder een Zwartborst blackface bruine vogel, wat opvalt bij deze vogel is dat het rugdek veel phaeo laat zien op de rug en dat ook gelijk de wangvlek mooi dicht vloeit tot in de nek en boven de schedel. Kans is groot dat deze man split is voor oranjeborst.

Zwartborst blackface bruin man

Zwartborst blackface bruin pop

Voor wat betreft de tekening wordt verwezen naar de keurtechnische aanwijzingen bij de zwartborst blackface grijs. De kleur van het rug-/vleugeldek moet zo warmbruin mogelijk zijn, een fletse kleur moet worden gestraft bij kleur. De kenmerkende zwartborst omzoming op het vleugeldek zal door de blackface
factor voornamelijk kastanjebruin zijn, het wit zal nauwelijks zichtbaar zijn. Bij de pop moet de borst bruin zijn, maar hierover is als het ware een wat grauwe zilverbruine gloed zichtbaar. De borstkleur moet zonder zichtbare onderbrekingen uitlopen in het onderlijf.

.