Zilverbekjes

Standaardeisen

Open | Download : Gedomesticeerde Afrikaanse & Aziatische prachtvinken
Open | Download : Mutaties gedomesticeerde Afrikaanse & Aziatische prachtvinken

Kleine Update wat foto’s betreft;

Wat probeersel van waar de vogel (vogels) op zit (zitten) zoals ronde stokjes die ik het meest heb gebruikt heb ik nu wat stukjes boomstam of stukjes daarvan gebruikt. Neem een kijkje en laat eens horen wat jullie leuker vinden.

Op foto 1 = DB Agaat   Foto 2 = Agaat en DB Agaat   Foto 3 = DB Agaat en Agaat.

Op de onderste drie foto’s zie je onder andere ook Agaat en DB Agaat.

                                  

Nu wat foto’s van de agaat serie:

Van links naar rechts,

  • Agaat
  • Donkerbuik agaat
  • Donkerbuik agaat bruin

   

Hier een update van mijn zilverbekjes en dan wel de grijze (nieuwe mutatie de grijs bruine) daar deze mutant of je je het ook maar noemen wild is nog weinig of niet te zien. Vandaar dat ik hier wat foto’s zal gaan plaatsen’, nog niet kijken naar de kwaliteit van de vogels of de foto’s dat komt nog wel hoop ik. Hieronder dan op de eerste foto de grijs bruin (pop) En daar naast een grijze en een grijs bruin op de rug gezien om het verschil te laten zien qua rug dek en de volgende foto een foto van een trio.

   


Hier foto’s van de bruine Zilverbekjes die, voor zover ik weet, split zijn voor grijs.
Hier foto’s van de Zilverbekjes die ik kweek of gekweekt heb. Ook hier telt dat het alleen foto’s zijn van eigen gekweekte vogels. Hier onder zie je dan de Wildkleur Zilverbekje, en let dan vooral op de flanktekening wat die hoort er wel op te zitten vind ik. En ik heb de ervaring dat de Wildkeur die split zijn voor donkerbuik betere of duidelijkere flanken laten zien. Ook zijn het de mannetjes die vaak betere flanken hebben dan de popjes.

Donkerbuik Mokka bruin

Ook wil ik deze nog laten zien dit is ook een nieuwe kleurslag en die werd gedoopt met de naam Donkerbuik Mokka bruin. En deze heeft gezetten op de show in Apeldoorn in 2015. Lijkt veel op de donkerbuik agaat maar zet je ze naast elkaar dan is toch heel duidelijk het verschil te zien en deze vererft ook ander namelijk recessief. Omdat ik hier zelf geen foto meer van heb, heb ik deze van je (?….) website afgehaald ook omdat dit een vogel van mij is. (en daar ook geen bron vermelding bij staat van de kweker)

Grijs

Nu wilde ik graag mijn nieuwe mutatie laten zien die ik zelf heb gekweekt via de grijze Loodbekje. ( ik zou ook graag willen weten wie nog meer bezig is met de Grijze Zilverbekjes zo dat er wat bloed verversing onderling geruild kan worden, en kweekervaring kan gedeeld kan worden ).

Dat wordt dan de grijze Zilverbekje. Zie foto hier boven en dan een foto die ik zelf heb gemaakt. Nu ben ik hier al wat jaartjes mee bezig en heb hier en daar al foto’s gezien van de grijze Zilverbekje en dan vooral de donkerbuik, nu zijn er altijd mensen die graag willen pronken met een andermans zijn vogels zoals diverse fotografen van grote vogelshows en dan ongevraagd foto’s gebruiken (op een 1 na die wel gevraagd heeft) in diverse media.

Hieronder dan het donkerbuik grijze Zilverbekje dat al op diverse media te zien is. Dit was mijn eerste, een mannetje en een f2.

Zilverbekje | donkerbuik grijs

Zilverbekje | eerste twee foto’s (1 & 2) bruin en donkerbuik bruin foto’s 3 & 4 donkerbuik agaat bruin en agaat bruin.

Zilverbekje | opaal

Zilverbekje | diverse kleurslagen